utorak, 16. januar 2018.

Održana prva promocija takmičenja za najbolju biznis ideju

Savet za zapošljavanje Grada Beograda i Fondacija za mlade talente Grada Beograda raspisali su 15. januara  konkurs za najbolju biznis ideju, a danas je održana i prva promocija takmičenja u Politehničkoj školi u Zemunu.

Na panelu su učestvovali predsednik Saveta za zapošljavanje i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, Nikola Opačić i Ivan Pantović, predstavnici timova koji su osvojili nagrade na prošlogodišenjm takmičenju, Jelena Rašić, trener za promocije na društvenim mrežama, Marija Milenković, direktorka centra Krug i Instituta za moderno obrazovanje, i Tamara Jakovljević, moderator programa. 

Dragomir Petronijević je pozvao sve mlade ljude od 18 do 30 godina da se prijave na ovaj konkurs. 

– Tim treba da sačinjava tri do pet osoba, a dovoljno je da ima biznis ideju i ukoliko je ona dobra, komisija će ih odmah usmeriti na Akademiju preduzetništva koja će im pomoći da naprave svoj start-ap program – rekao je Petronijević. 

Prema njegovim rečima, fond za pomoć u osnivanju biznisa je milion dinara, prva nagrada je 500.000 dinara, druga 300.000, treća 200.000, a najbolji inovatori će dobiti mesto u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde će godinu dana moći besplatno da koriste prostorije za svoj rad. Prijave za konkurs mogu da se šalju do 5. februara, do 15 časova na adresu Trg Nikole Pašića 6. 

Direktor škole  Dušan Milovanović rekao je učenicima da je najvažnije to što imaju podršku pravih ljudi i institucija i što će dobiti šansu za dalji razvoj.

Politehnička škola već je iznedrila jednog od suvlasnika Twitera – Marka Gargentu, koji danas u Americi odlučuje o investicijama u start-ap komanije, u okviru svog fonda.

Inače, učenici Politehničke škole osvojili su mnoge nagrade i priznanja na takmičenjima u inovacijama, robotici, a novi tim se sprema i za ovogodišnje „First lego league” takmičenje, na kojem su prošle godine osvojili državno prvenstvo i plasman na svetsko takmičenje.